Skip to main content

Afgelopen zaterdag 9 april vond het Boosterfestival plaats in Enschede. Een festival waar beginnende acts en mensen uit de industrie elkaar kunnen ontmoeten, van elkaar kunnen leren en vooral kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Het festival mocht dan wel plaatsvinden in Enschede, maar dat hield muzikaal Zwolle niet tegen om dubbel en dwars onze stad te representeren. 

Overdag vond de muziekconferentie plaats. Interessante panelgesprekken, workshops en feedbacksessies waar muzikanten om persoonlijke feedback konden vragen. Daarnaast is dit natuurlijk dé plek om te laten zien wie je bent als artiest. Tientallen jonge muzikanten met flyers, stickers en ja, zelfs beschreven bananen, liepen rond op het conservatorium in Enschede om zich in de picture te spelen bij radiomensen, pluggers, managers, boekers en meer.

Zo ook wat oude bekenden van Het Gilde. Ca Va Bien, Hiigo, Schuttevaerders en Joey’s Midnight Club representeerden onder andere de Zwolse delegatie en speelden stuk voor stuk in de avond, tijdens het showcasegedeelte van het festival, druk bezochte shows die unaniem goed werden ontvangen.

Poppunt Overijssel reikte ’s avonds in Metropool Enschede de Popprijzen uit en de Zwolse Nonchelange won de Popprijs Overijssel.