Skip to main content

Vrijdag 25 maart was het zo ver: Stukafest Zwolle 2022! Met maar liefst twaalf acts verspreid over de hele stad, in studentenkamers en op studentikoze plekken, was het één groot feest. Drie rondes speelden de uiteenlopende acts voor telkens nieuw publiek. De avond werd afgesloten met een keiharde afterparty in Café de Kuiperij waar Leuk Gevonden, Primaat en DJ Catch de gehele Voorstraat lieten weten hoe een goed feestje gevierd hoort te worden. Het Gilde fungeerde als host en had een eigen podium in Het Vliegende Paard. 

Op het Gilde Podium stond Julia Sabaté, in Zwolle maakte ze furore als helft van het countrypopduo Micah & Julia. Sinds kort timmert ze met haar Spaanstalige pop ook solo aan de weg. Tijdens Stukafest speelde ze dan ook drie Spaanstalige sets met haar band waarmee ze het publiek helemaal inpakte.

Toch is dit niet de eerste keer dat Het Gilde en Julia elkaar tegenkwamen. Julia Sabaté zou deel uitmaken van de tweede editie van het Artez Poporkest, begin 2022. Helaas moest de hele stream last minute worden afgelast in verband met Corona.