Skip to main content

Academiehuis de Grote Kerk in Zwolle is in het bezit van het grootste originele barokorgel van de wereld en dat orgel werd 2 oktober 301 jaar oud. Daarom vond van 30 september tot en met 2 oktober ‘Zwolle Baroque’ plaats. Een weekend waarin het Schnitgerorgel en daarmee barok muziek gevierd werden op alle denkbare manieren.

In samenwerking met het Academiehuis organiseerde Het Gilde Pop-Up Baroque op 1 oktober. Acht verschillende ensembles van studenten van het conservatorium, bereidden stuk voor stuk een performance voor dat geïnspireerd werd door barok. Van opera tot strijkers, veel uiteenlopend talent was te bewonderen op drie verschillende locaties in de stad. Publiek kon langskomen bij museum ANNO, bij Van Der Velde in de Broeren en bij de Schepenzaal in het gemeentehuis.

Door jong talent op deze manier in de stad een plek te geven, laten we mensen met klassieke muziek in aanraking komen, die hier normaal niet zo snel mee geconfronteerd worden. En middag gevuld met verrassende performances én verrast publiek was het resultaat.