Skip to main content

Op maandag 2 januari vind de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Zwolle plaats. Dit jaar gebeurt dat in theater De Spiegel waar een groot scala aan Zwolse artiesten het nieuwjaarsconcert zullen vullen. Het Gilde mag hier voor de tweede keer onderdeel van zijn in de vorm van het ArtEZ Poporkest. 

Op de avond van 2 januari kom het ArtEZ Poporkest weer bij elkaar om samen met verschillende Zwolse talenten het publiek van De Spiegel omver te blazen. Het orkest speelt voor de tweede keer samen met Hendrik Jan Bökkers, waarmee ze eerder tijdens de uitreiking van de cultuurprijs Overijssel al de hele zaal stil kregen. Ook komt Zwolse Nederpop band Hiigo terug. Het orkest werkte al samen met de band tijdens het eerste, uitgestelde, nieuwjaarsconcert èn traden ze gezamenlijk op tijdens de opening van de Bruisweken 2022. Youp Boelens, beter bekend als de frontman van Joey’s Midnight Club, staat ook niet voor het eerst met het orkest op één podium. Ook hij speelde met zijn rocktrio Joey’s Midnight Club en het ArtEZ Poporkest tijdens de opening van de Bruisweken.

Toch zien we ook nieuwe samenwerkingen komend jaar. Diezelfde avond staan Kunstbendewinnaar Luc Mats en klassiek gitarist Robin Scherpen op het podium. Ook zij spelen samen met het ArtEZ Poporkest hun muziek voor heel Zwolle.
Via de website van Zwolse Theaters kan iedereen een kaartje kopen om bij deze bijzondere avond aanwezig te zijn!