Skip to main content

Het ArtEZ poporkest opende dit jaar de Bruisweken op maandagavond in park de Wezenlanden. Een bijzondere aftrap van de introductietijd voor Zwolse studenten met alle toeters en bellen (*vergezocht woordgrapje) die je maar kan bedenken. Een concert met de beste Zwolse artiesten. Zoals Hiigo, Rico, Joey’s Midnight Club, Schuttevaerders en nog heel veel andere Zwolse topacts. Met presentatie van de mannen van Money and The Man en de ondergaande zon in het Wezenlandenpark was het een fantastische avond.

Een jaar eerder werd het ArtEZ Poporkest opgericht met als eerste optreden; een livestream vanuit Hedon als opening van de Bruisweken van 2021. Iedereen zat netjes thuis, vanuit zijn luie stoel, het concert te bekijken. Leuk, maar zoals ze zeggen; bij zijn is meemaken. Daarom was het 12 maanden later nóg vetter om deze hele productie nog eens te mogen doen, maar dan wél voor publiek!

Zo stonden maandagavond 29 augustus een paar duizend studenten en andere geïnteresseerden te genieten van Hedon beursband Joey’s Midnight Club, Ca Va Bien, Goudi, Selma, Laila de Vries, Johnny Loves Me (geselecteerd voor Popronde 2022), Carolina Brusse, Hedon beursband én Popronde selectie Hiigo, ModEnv, Naomi Seine, Rico en Schuttevaerders en dat allemaal begeleid door het ArtEZ Poporkest. Het publiek kreeg hiphop, jazz en rock voorgeschoteld, maar zelfs voor een tango en keiharde synthesizers werd niet teruggedeinsd. Variatie en plezier alom. Zo gleed de nieuwe lichting Zwolse studenten, op de beste manier mogelijk, hun introductietijd in.