Skip to main content

Deze week start Het Gilde in samenwerking met Academiehuis een nieuwe reeks wekelijkse concerten met de naam ‘Klassiek Op Zondag’. Zondag 1 mei wordt afgetrapt met twee concerten van het MICA Saxofoonkwartet in de Grote Kerk in Zwolle. 

Klassiek op Zondag is een wekelijkse reeks klassieke concerten van wijd uiteenlopende muzikanten. Iedere zondag tussen half twee en twee en tussen half drie en drie uur vinden deze concerten plaats in Academiehuis Grote Kerk, waar iedereen op ieder moment gratis kan binnenlopen om te genieten van een stukje klassiek talent uit omgeving Zwolle. Van ervaren ensembles tot conservatorium studenten, de muzikanten die deze zondagmiddagen gaan vullen zijn stuk voor stuk uniek en zorgen voor een fijne afwisseling.

Met Klassiek Op Zondag wil Het Gilde graag meer, maar vooral ook een groter scala aan live muziek laten klinken in de stad. Op deze middagen is daarom ook iedereen van alle leeftijden welkom om het Academiehuis binnen te gaan en wat te komen drinken, rond te snuffelen op de boekenmarkt en tegelijkertijd in aanraking te komen met klassieke muziek in de prachtige setting van de Grote Kerk.

Zondag 1 mei is de allereerste editie waar het MICA Saxofoonkwartet de spits afbijt met twee concerten. Het kwartet heeft elkaar gevonden tijdens hun studie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Vier keer hetzelfde soort instrument op het podium; toch zijn het hele verschillende mensen met elk hun eigen muzikale ideeën. Ze hebben veel verschillende werken in hun repertoire: van de Amerikaanse, ritmische en virtuoze muziek van Paul Creston tot de post-minimalistische werken van Marc Mellits tot diverse klassieke werken geschreven voor saxofoonkwartet.