Het Gilde: Live

De ‘live-tak’ van Het Gilde gaat natuurlijk over livemuziek, specifieker; programmeringen die we op ons nemen in Het Vliegende Paard, het Academiehuis en hopelijk nog veel meer locaties in de toekomst. Live staat voor het programmeren maar ook boeken van livemuziek. Het creëren van geschikte plekken en het promoten van de muziek en de muzikant.

Er bevindt zich een grijs gebied tussen de opkomende muzikant en de grote popzalen, die proberen wij op te vullen door die opkomende artiesten een plek te geven om te spelen. Daarbij streven we ernaar dat ze eerlijk betaald krijgen en erkent worden in hun diensten. We vinden het belangrijk dat ze goed verzorgd worden en goed ontvangen worden, zodat ze optimaal hun dienst kunnen leveren. Ondanks dat ze nog ‘opkomend’ zijn, hebben ze hier gewoon recht op namelijk. Wij zijn er voor de livemuziek, niet vanuit het oogpunt van de podia, maar vanuit het oogpunt van de muzikant. 

Het Vliegende Paard

De plek waar het allemaal begonnen is, een plek waar we nog steeds met veel plezier mee samenwerken en natuurlijk voor programmeren.

Lees meer over deze partner

Academiehuis

Een prachtige plek die voor ons de deuren opent naar het programmeren van klassieke muziek.

Lees meer over deze partner