Skip to main content

Vanaf april begint Het Gilde met het programmeren van klassieke muziek. In het academiehuis, voor velen ook bekend als de Grote Kerk, zullen ze iedere zondagmiddag uiteenlopende klassieke muzikanten een podium bieden. Door klassieke muziek een plek te geven in hartje Zwolle, hopen ze een nóg breder publiek aan te spreken en live muziek voor alle soorten mensen leuk en toegankelijk te maken in Zwolle.

Het Academiehuis is een krachtig onderdeel van de culturele as in de binnenstad. Het huis biedt een altijd warm welkom. De programmering van het Academiehuis heeft tot doel te verbinden, te verrijken en te verwonderen. Kunst, cultuur, historie, muziek, onderwijs en zingeving zijn daarin een inspiratiebron.

De ambities van Het Gilde sluiten goed aan op de doelen die het Academiehuis heeft. Daarom gaat er vanaf april 2022 een pilot van 10 weken van start waar iedere week op de zondagmiddag klassieke muziek zal klinken door de Grote Kerk. De variatie zal groot zijn, zo zal je de ene week een volledig ervaren ensemble kunnen horen en de volgende week een conservatorium student die misschien wel solo komt spelen. De concerten zullen gratis toegankelijk zijn voor iedereen die zich aangesproken voelt, nieuwsgierig is, zin heeft in een stukje live muziek of simpelweg nog een gaatje vrij heeft op de zondagmiddag.